Biologi
Antal baser i 5'-og 3'-UTR
02. august 2019 af
Dinimini (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
Sidder med en opgave som jeg bare ikke finde ud af.
Opgaven lyder:
Enzymet laktase omsætter laktose i mælk tio glukose og galaktose. Genet for laktase ligger på kromosom 2, indeholder 17 exons og har en størrelse på 49 kbp. Laktase mRNA består af 6 kb og enzymet laktase består af 1927 aminosyrer.
Angiv det samlede antal baser i 5'-og 3'-UTR i laktase mRNA.
Svaret er 219. Men hvordan kommer man frem til svaret?
Opgaven lyder:
Enzymet laktase omsætter laktose i mælk tio glukose og galaktose. Genet for laktase ligger på kromosom 2, indeholder 17 exons og har en størrelse på 49 kbp. Laktase mRNA består af 6 kb og enzymet laktase består af 1927 aminosyrer.
Angiv det samlede antal baser i 5'-og 3'-UTR i laktase mRNA.
Svaret er 219. Men hvordan kommer man frem til svaret?
Svar #1
04. august 2019 af EnStuderende
Der går 3 baser til én aminosyre, så 3*1927 baser ud af de 6 kb i mRNA'et har kodet for laktase-enzymet, resten må så være ikke-kodende RNA. 6 kb - 3*1927 = 219.
Svar #2
05. august 2019 af Dinimini (Slettet)
Jeg forstår ikke hvordan du får det til 219?
3*1927 = 5781
6 - 3*1927 = -5775?
Det vil være en stor hjælp, hvis du også skriver mellemregningerne.
3*1927 = 5781
6 - 3*1927 = -5775?
Det vil være en stor hjælp, hvis du også skriver mellemregningerne.
Skriv et svar til: Antal baser i 5'-og 3'-UTR
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
