Kemi

Hjælp til at beregne koncentrationen

07. august 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe med nedenstående opgave?

Når 50 μL 0,5 M NaOH tilsættes vand til et samlet volumen på 200 mL, vil koncentrationen af opløsningen være ..... NaOH.

A) 0,0125 mM
B) 0,125 mM
C) 1,25 mM
D) 12,5 mM
E) 125 mM


Svar #1
07. august 2019 af Lara45

Er der ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. august 2019 af Tallerup (Slettet)

Prøv at omregne alle dine SI-enheder til tusindedele og så smæk resultaterne ind i fortyndingsformlen


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. august 2019 af mathon

                     \small \small \begin{array}{lllll} c&=&\frac{\left ( 50\cdot 10^{-6}\; L \right )\cdot \left ( 0.5\; \frac{mol}{L} \right )}{0.2\; L}=125\cdot 10^{-6}\; M=125\; \mu M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. august 2019 af Tallerup (Slettet)

Sådan kan man vel også gøre det:)

Svar #5
08. august 2019 af Lara45

#1, "2 Mange tak 

#2 Kan du eller er der en anden, der kan skrive fortyndingsformlen, som jeg kan bruge i disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. august 2019 af mathon

                     \small \begin{array}{rclll} c_{\textup{fortyndet}}=c_{\textup{\textbf{u}fortyndet}}\cdot \frac{V_{\textup{\textbf{u}fortyndet}}}{V_{\textup{fortyndet}}} \end{array}


Svar #7
08. august 2019 af Lara45

#6 Tak det er også den formel jeg kender, men jeg kan ikke sætte det sammen med din beregning i #3

Er nedenstående rigtigt forstået 

Cufortyndet = 0,5 M

Vufortyndet = 50 μL

Vfortyndet = 0,2 mL


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. august 2019 af Tallerup (Slettet)

Dine svarmuligheder er i mM så hvis du nu også omregner dit input til tusindedele så bliver det hele meget lettere.

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. august 2019 af mathon

           \small \small \begin{array}{llllll} &c_{\textup{fortyndet}}=c_{\textup{\textbf{u}fortyndet}}\cdot \frac{V_{\textup{\textbf{u}fortyndet}}}{V_{\textup{fortyndet}}} \\ \textup{i anvendelse:}\\ & c_{\textup{fortyndet}}=\left ( 0.5\; M \right )\cdot \frac{50\cdot 10^{-6}\; L}{0.2\; L}=125\cdot 10^{-6}\; M=125\; \mu M=0.125\; mM \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til at beregne koncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.