Matematik

Sammensatte funktioner

20. august 2019 af 3GGGG (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har denne sammensatte funktion der skal differentieres:

h(x)=(x^{2}+1)^{27}

Kender allerede resultatet, men har lidt problemer med at vise det gennem mellemregninger.

Håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2019 af janhaa

h'(x)=27*(x^2+1)^{26}*2x


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. august 2019 af SuneChr

Lad  h (x) = f º g (x)  hvor  f (x) = x27  og  g (x) = x2 + 1
Ved at benytte differentiationsreglen for sammensat funktion
h '(x) = (f ' º g (x))·g ' (x)
fås det i # 1 nævnte.


Skriv et svar til: Sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.