Matematik

Hvilket er rigtigt?

27. august 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Halløjsa sp

Har en diskussion med venner omkring hvilke af de her svar er rigtige. Hva vil I sige?

På forhånd tak

Vedhæftet fil: opgave mellem 2.png

Svar #1
27. august 2019 af KageSpiseren

Mit bevis

Vedhæftet fil:Det ene bevis.png

Svar #2
27. august 2019 af KageSpiseren

Mine venners bevis

Vedhæftet fil:det andet bevis.png

Svar #3
27. august 2019 af KageSpiseren

hvem ka hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2019 af ringstedLC

Dit "bevis":

Alt. "bevis":

\begin{align*} z &= \frac{4\cdot 3}{ab\cdot 3}+\frac{3a\cdot 3a}{b\cdot 3a}-\frac{(2a-3)\cdot ab}{3\cdot ab} \\ &= \frac{12}{3ab}+\frac{9a^2}{3ab}-\frac{(2a^2b-3ab)}{3ab} \\ &= \frac{12+9a^2-(2a^2b-3ab)}{3ab} \\&=\frac{12+9a^2-2a^2b+3ab}{3ab} \\ \text{Ordnet udtryk}:z &= \frac{9a^2-2a^2b+3ab+12}{3ab} \end{align*}

I har reduceret et udtryk, - ikke ført bevis for noget.


Svar #5
28. august 2019 af KageSpiseren

vent så hvilke af disse udtryk var rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2019 af ringstedLC

Det ordnede udtryk for z er blot en omrokering (i tælleren) af linjen ovenover.


Svar #7
28. august 2019 af KageSpiseren

Så "mit bevis"


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. august 2019 af ringstedLC

Du har ihvertfald fået det samme som jeg og der er ingen, der har korrigeret det. Prøv med første linje i #4 at genoptage jeres diskussion og se om ikke dine venner kan overbevises.


Svar #9
28. august 2019 af KageSpiseren

Ok takker :D


Skriv et svar til: Hvilket er rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.