Matematik
Skal finde X, hvor jeg kun ved hvad den samlede vægt er!?
03. september 2019 af
Matematiknoobie (Slettet)
-
Niveau: C-niveau
Veninden har 3 kufferter med. Den største var dobbelt så tung som den mindste som vejede 4 kg minde end den mellemste. Den totale vægt var 56 kg.
Hvad vejede den store kuffert?
Jeg har gjort således: 2X (X-4) = 56
Men ligningen går ikke op, hvis jeg regner alle kufferternes vægt ud :( Har vendt og drejet det 100 gange!?
Hvad vejede den store kuffert?
Jeg har gjort således: 2X (X-4) = 56
Men ligningen går ikke op, hvis jeg regner alle kufferternes vægt ud :( Har vendt og drejet det 100 gange!?
Svar #1
03. september 2019 af Zagoria (Slettet)
x + (x+4) + 2x = 56
4 x = 52
x = 13
Den store kuffert vejede ( 2· x ) = 26 kg
Svar #2
03. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)
A = 2C
C = B - 4
A + B + C = 56
=>
A + (A/2 + 4) + A/2 = 56 <=>
A = 26
Skriv et svar til: Skal finde X, hvor jeg kun ved hvad den samlede vægt er!?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
