Matematik

Rumfang, m2, kugle, pyramide og %

06. september 2019 af Gabi1322 - Niveau: 9. klasse

Et akvarium med en længde på 50 cm og en bredde på 40 cm og en højde på 30 cm.

Hvor mange m2 glas er der brugt til akvariet. (der er glas på alle 6 sider) Mit svar: 1,04 m2

Hvis jeg hælder 40 liter vand i akvariet, hvor højt står vandet i akvariet) Mit svar: 20 cm 

Jeg skal male en silo med en højde på 45 meter og en diameter på 8 meter. Toppen er flad.

Hvor mange m2 skal der males? Hvis diameteren på siloen halveres hvor mange m2 skal der så males?  

En kasse med følgende mål: Længde 40 cm, Bredde 0,905 meter, Højde 995 mm.  

Hvad er den rumfanget af den største kugle der kan ligge i kassen?  

Hvis den vejer 14 kg. Hvad er kuglens massefylde 

Hvad er rumfanget af den største pyramide der kan ligge i kassen? 

Hvor mange % luft er der tilbage i kassen? 

Hvad fylder mest luften eller pyramiden? 

Hej, det her er nogen opgaver jeg selv har fundet jeg lige vil have styr på. Først of fremmest er mine svar for de 2 første opgaver rigtige? Hvis ikke hvordan kan det rigtige resultat beregnes?

Til de andre opgaver forstår jeg simpelthen ikke hvordan de skal beregnes /: Nogen der kan hjælpe? Ikke bare fortælle svaret men meget gerne også forklare ((: 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2019 af Zagoria (Slettet)

Du glasareal er ikke korrekt .Jeg tror du har lagt arealerne forkert sammen . Prøv igen

Dit svar 20 cm er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2019 af Zagoria (Slettet)

Siloen.

Areal af top : π · r= π · 42 = 50.24 m2

Areal af den krumme overflade = 2 ·π · r · h = 2 · π · 4 · 45 = 1130.4 m2

Siloens areal i alt 50.24 + 1130.4 = 1180.64 m2  ( det er det areal der skal males)

Prøv selv at regne arealet på siloen når radius er 2 meter


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2019 af Zagoria (Slettet)

#1

Du glasareal er ikke korrekt .Jeg tror du har lagt arealerne forkert sammen . Prøv igen

Dit svar 20 cm er korrekt


               Har du regnet arealet ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2019 af mathon

          \small \small \begin{array}{llll}\textup{akvarium:}\\\\2\cdot \textup {SUM}\left ( \left \{ L\cdot B,L\cdot H,B\cdot H \right \} \right )=2\cdot \textup {SUM}\left ( \left \{ 0.2,0.15,0.12 \right \} \right ) m^2=2\cdot \left ( 0.47\; m^2 \right )=0.94\; m^2 \end{array}


Svar #5
06. september 2019 af Gabi1322

Du glasareal er ikke korrekt .Jeg tror du har lagt arealerne forkert sammen . Prøv igen

Dit svar 20 cm er korrekt

Hvordan kan det så beregnes, er der en speciel måde?


Svar #6
06. september 2019 af Gabi1322

Siloen.

Areal af top : π · r2  = π · 42 = 50.24 m2

Areal af den krumme overflade = 2 ·π · r · h = 2 · π · 4 · 45 = 1130.4 m2

Siloens areal i alt 50.24 + 1130.4 = 1180.64 m2  ( det er det areal der skal males)

Prøv selv at regne arealet på siloen når radius er 2 meter

Tusind tak!! Prøver lige at regne arealet når radius er 2 meter ((: 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2019 af Zagoria (Slettet)

#5

Du glasareal er ikke korrekt .Jeg tror du har lagt arealerne forkert sammen . Prøv igen

Dit svar 20 cm er korrekt

Hvordan kan det så beregnes, er der en speciel måde?


             se svar # 4


Svar #8
06. september 2019 af Gabi1322

Prøv selv at regne arealet på siloen når radius er 2 meter

Har fået det til 577.76 m2  


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. september 2019 af Zagoria (Slettet)

#8

Prøv selv at regne arealet på siloen når radius er 2 meter

Har fået det til 577.76 m2  


                Det er rigtigt


Svar #10
06. september 2019 af Gabi1322

#4

          \small \small \begin{array}{llll}\textup{akvarium:}\\\\2\cdot \textup {SUM}\left ( \left \{ L\cdot B,L\cdot H,B\cdot H \right \} \right )=2\cdot \textup {SUM}\left ( \left \{ 0.2,0.15,0.12 \right \} \right ) m^2=2\cdot \left ( 0.47\; m^2 \right )=0.94\; m^2 \end{array}

Mange tak for det! Forstår det desværre stadig ikke helt /: Er der en nemmere måde at forklare det på? 


Svar #11
06. september 2019 af Gabi1322

#9
#8

Prøv selv at regne arealet på siloen når radius er 2 meter

Har fået det til 577.76 m2  


                Det er rigtigt

Super, så har jeg i hvert fald forstået det, hvad med de opgaver med massefylde, pinden pyramiden osv. kan de forklares?


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. september 2019 af mathon

 

          \small \begin{array}{llll}\textup{kuglediameteren:}\\\\& \textup{kan maksimalt v\ae re}&0.905\; m \end{array}          


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. september 2019 af Zagoria (Slettet)

Rumfang af kugle : V = 4/3 · π · r3  Kan du beregne rumfanget af kuglen når radius er 20 cm ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. september 2019 af Zagoria (Slettet)

#12

 

          \small \begin{array}{llll}\textup{kuglediameteren:}\\\\& \textup{kan maksimalt v\ae re}&0.905\; m \end{array}          


                    Hej , kan den ikke kun være max. 40 cm i diameter ?


Svar #15
06. september 2019 af Gabi1322

#13

Rumfang af kugle : V = 4/3 · π · r3  Kan du beregne rumfanget af kuglen når radius er 20 cm ?

Udfra det du har skrevet har jeg gjort dette:

4 divideret med 3 gange 3,14 x r3 

Det blev til 33493,33 hvor 3 bare fortsætter, er det sådan det skulle gøres? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. september 2019 af Zagoria (Slettet)

#15
#13

Rumfang af kugle : V = 4/3 · π · r3  Kan du beregne rumfanget af kuglen når radius er 20 cm ?

Udfra det du har skrevet har jeg gjort dette:

4 divideret med 3 gange 3,14 x r3 

Det blev til 33493,33 hvor 3 bare fortsætter, er det sådan det skulle gøres? 


               Rumfanget er korrekt 33493 cmeller .03349 m3


Svar #17
06. september 2019 af Gabi1322

#16
#15
#13

Rumfang af kugle : V = 4/3 · π · r3  Kan du beregne rumfanget af kuglen når radius er 20 cm ?

Udfra det du har skrevet har jeg gjort dette:

4 divideret med 3 gange 3,14 x r3 

Det blev til 33493,33 hvor 3 bare fortsætter, er det sådan det skulle gøres? 


               Rumfanget er korrekt 33493 cmeller .03349 m3

Tak, men hvordan vidste du at radius var 20? 


Svar #18
06. september 2019 af Gabi1322

#17
#16
#15
#13

Rumfang af kugle : V = 4/3 · π · r3  Kan du beregne rumfanget af kuglen når radius er 20 cm ?

Udfra det du har skrevet har jeg gjort dette:

4 divideret med 3 gange 3,14 x r3 

Det blev til 33493,33 hvor 3 bare fortsætter, er det sådan det skulle gøres? 


               Rumfanget er korrekt 33493 cmeller .03349 m3

Tak, men hvordan vidste du at radius var 20? 

Og er det den største kugle der kan være inde i kassen?


Svar #19
06. september 2019 af Gabi1322

#10
#4

          \small \small \begin{array}{llll}\textup{akvarium:}\\\\2\cdot \textup {SUM}\left ( \left \{ L\cdot B,L\cdot H,B\cdot H \right \} \right )=2\cdot \textup {SUM}\left ( \left \{ 0.2,0.15,0.12 \right \} \right ) m^2=2\cdot \left ( 0.47\; m^2 \right )=0.94\; m^2 \end{array}

Mange tak for det! Forstår det desværre stadig ikke helt /: Er der en nemmere måde at forklare det på? 

Så er dette hvor meget glas der er brugt, eller bare formlen til hvordan jeg kan regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #20
06. september 2019 af Zagoria (Slettet)

#17
#16
#15
#13

Rumfang af kugle : V = 4/3 · π · r3  Kan du beregne rumfanget af kuglen når radius er 20 cm ?

Udfra det du har skrevet har jeg gjort dette:

4 divideret med 3 gange 3,14 x r3 

Det blev til 33493,33 hvor 3 bare fortsætter, er det sådan det skulle gøres? 


               Rumfanget er korrekt 33493 cmeller .03349 m3

Tak, men hvordan vidste du at radius var 20? 


              Det mindste mål i kassen er 40 cm , så det er det maksimale diameteren kan være , derved bliver

             radius 20 cm for kuglen


Forrige 1 2 Næste

Der er 40 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.