Matematik

Hvilken værdi har x når omkostningerne er mindst?

11. september 2019 af Mitnavne (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har fået en funktion: C(x)=x^3 - 90x^2 + 7500x,   x > 0. 

Nogen der ved hvordan man bestemmer den mindste. 

Skal man sætter funktion = 0, for der fik jeg x=0,5(9+√?199???),5(9−√?199???) 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2019 af mathon

Du skal betragte C'(x) = 3x- 180x + 7500 > 0


Svar #2
11. september 2019 af Mitnavne (Slettet)

Forstår ikke helt 


Svar #3
11. september 2019 af Mitnavne (Slettet)

C´(x)=3x^2+180x+7500=0

Så får jeg: x=−10(3−4i),−10(3+4i)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2019 af ringstedLC

Du må tage et billede af opgaven eller den skrive den nøjagtigt af.


Svar #5
11. september 2019 af Mitnavne (Slettet)

Det er d)


Skriv et svar til: Hvilken værdi har x når omkostningerne er mindst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.