Kemi

Glukose i vand

12. september 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

You need to make a 10 mM solution of glucose in water for a bacteria
culture.
You have a 2% w/w stock solution of glucose. Glucose has a molecular
weight of 180 g mol-1
.
How much of the stock solution should you use to make 100 mL of 10
mM glucose?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Vi kan starte med at finde ud af hvor mange gram glucose vi skal bruge for at lave den ønskede opløsning:

100 mL med en koncentration på 10 mM indeholder

n = c*V

n = 0,010 M * 0,100 L = 0,0010 mol glucose

som har massen

m = n * M

m = 0,0010 mol * 180 g/mol = 0,18 g

Så vi skal altså bruge 0,18g glucose til vores opløsning. Da dette fås fra en opløsning med 2% w/w, skal vi bruge

0,02 * x = 0,18g  <=>

x = 9 g

altså 9g af den der 2%-opløsning.

Man tager altså 9g af 2%-opløsningen og så fylder op med vand til man har 100 mL. Så passer det med at koncentrationen bliver 10 mM.


Svar #2
12. september 2019 af hellokitty3

Mange tak hvis man skal regne det om til M skal man så gang med 100?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

1 mM er 1/1000 af M. Så 10 mM = 0,010 M.


Svar #4
12. september 2019 af hellokitty3

Kan jeg skrive til dig privat?


Skriv et svar til: Glukose i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.