Kemi

Massen af svovlsyre opløst i vand

19. september 2019 af hellokitty3 - Niveau: A-niveau
Den molære masse af svovlsyre er 98 g mol-1, og den molære masse af vand er 18 g mol-1. Hvad er den totale kombinerede masse af 2 mol svovlsyre opløst i 12 mol vand?

Hvordan løser man opgaven er det formlen m*M=n man seal bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2019 af mathon

              \small \begin{array}{lllllr} \textup{masse af 2 mol svovlsyre:}&\left ( 2\; mol \right )\cdot \left ( 98\; \frac{g}{mol} \right )&&\textup{g}&=&196\\ \textup{masse af 18 mol vand:}&\left ( 12\; mol \right )\cdot \left ( 18\; \frac{g}{mol} \right )&&\textup{g}&=&\underline{216}\\ \textup{totalmasse:}&&&\textup{g}&=&412 \end{array}


Svar #2
19. september 2019 af hellokitty3

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2019 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllllr} \textup{masse af 2 mol svovlsyre:}&\left ( 2\; mol \right )\cdot \left ( 98\; \frac{g}{mol} \right )&&\textup{g}&=&196\\ \textup{masse af 1\textbf{{\color{Red} 2}} mol vand:}&\left ( 12\; mol \right )\cdot \left ( 18\; \frac{g}{mol} \right )&&\textup{g}&=&\underline{216}\\ \textup{totalmasse:}&&&\textup{g}&=&412 \end{array}


Skriv et svar til: Massen af svovlsyre opløst i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.