Matematik

Hjælp til sammensatte funktioner! Haster! :(

30. september 2019 af Ladora (Slettet) - Niveau: B-niveau

Givet funktionerne:

f(x) = 4x-1,        h(x) = √x+3,            g(x)=sin(x+1)

a:

Bestem uden maple forskriften for følgende sammensatte funktioner:

h(f(x))

g(f(x))

f(g(x))

b:

Bestem ved hjælp af Maple forskriften for de følgende sammensatte funktioner:

g(h(x))

h(g(x))

h(h(x))

Hjælp ville virkelig værdsættes!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2019 af StoreNord

a)    h(f(x)) = h(4x-1) =\sqrt{4x-1}+3


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{a 2:}&(g\circ f)(x)=g(f(x))=g(4x-1)=\sin((4x-1)+1)=\sin(4x) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2019 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{a 3:}&(f\circ g)(x)=f(g(x))=f(\sin(x+1))=4\cdot (\sin(x+1))-1\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2019 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{b 1:}&(g\circ h)(x)=g(h(x))=g(\sqrt{x}+3)=\sin((\sqrt{x}+3)+1)=\sin(\sqrt{x}+4)\end{array}


Svar #5
11. oktober 2019 af Ladora (Slettet)

Tusind tak :D


Skriv et svar til: Hjælp til sammensatte funktioner! Haster! :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.