Matematik

Hjælp til differention af sammensat funktion

01. oktober 2019 af 1Help1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,
Er der nogen, der kan hjælpe mig med denne her opgave?
Tak til dem, der vil hjælpe.

Differention af sammensat funktion:
Jeg skal differentiere funktionen: A(x) = f(g(x))
Hvor f(x) = ex + 4     og     g(x) = 1/x + 16
Jeg ved, at når man differentiere f(x) og g(x) vil det give dette: f'(x) = ex    og    g'(x) = -(1/x2)
Men ved ikke, hvordan jeg ellers skal gøre herfra.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2019 af Mathias7878

Ved differentation af en sammensat funktion anvendes kædereglen

f(g(x))' = f'(g(x))\cdot g'(x)

- - -

 

 


Svar #2
01. oktober 2019 af 1Help1 (Slettet)

Altså jeg skal bare indsætte de differentierede funktioner ind i den formel, som du har givet.
Er det så bare det? Er jeg så færdig med den opgave? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2019 af Mathias7878

Når man bruger kædereglen så står der egentligt:

Differentier f(x) og lad den indre funktion g(x) stå uberørt, dvs. du skal ikke gøre noget ved den. Derefter skal du gange din indre funktion differentieret på.

Er du sikker på at f(x) = e^x + 4 og g(x) = 1/x + 16?

- - -

 

 


Svar #4
01. oktober 2019 af 1Help1 (Slettet)

Ja, der står at f(x) = e^x + 4 og g(x) = 1/x + 16
Kan jeg mon spørge, om hvorfor? Hvad er der der gjorde dem usikker?


Skriv et svar til: Hjælp til differention af sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.