Matematik

længde af vej bane

07. oktober 2019 af jeppe255 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ved at bygge en vej på skrå henover en stejl bjergside kan man opnå,
at vejbanen ikke bliver så stejl. En vej skal bygges op ad en 900 m høj
bjergside.

Hvor lang skal vejen mindst være, hvis vejbanen højst må
hælde 80°?

hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2019 af mathon

                       \small \small \begin{array}{llll} \textup{Du har:}&\sin(80\degree)&=&\frac{900\; m}{{L_{vej}}^{\textup{min}}}\\\\ &{L_{vej}}^{\textup{min}}&=&\frac{900\; m}{\sin(80\degree)} \end{array}


Skriv et svar til: længde af vej bane

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.