Matematik

f'(x) = 0 (uden hjælpemidler)

09. oktober 2019 af EC2511 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en opgave der lyder:

En funktion f er bestemt ved: f(x)=x^2*e^x

a) Bestem f'(x)

- Her er jeg så kommet frem til: f'(x) =2x*e^x (ved ikke om det er rigtigt)

b) Bestem f'(x) = 0

Her er jeg så gået lidt lost? Nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2019 af LeonhardEuler

Du skal benytte produktreglen.

For at finde nulpunkter så brug nulreglen og bemærk at g(x)•exp(x) har altid samme fortegn som g(x), da exp(x) er altid positiv.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2019 af Mathias7878

Produktreglen:

(f(x)\cdot g(x))' = f'(x)\cdot g(x)+f(x)\cdot g'(x)

hvor du f.eks. kunne sætte

f(x) = x^2 \ og \ g(x)=e^x

- - -

 

 


Skriv et svar til: f'(x) = 0 (uden hjælpemidler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.