Kemi

Beregn pH af eddikesyre

13. oktober 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

100 mL af en opløsning der indeholder 0,1 M CH3COOH og 0,1 M CH3COO- tilsættes 1 mL HCL.Eddikesyre har en pka på 4,75. Beregn opløsnings pH
Jeg forstår ikke helt opgaven altså jeg tænkt man kunne bruge pH=pks+log(basen/syren) men vi har jo også HCL 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2019 af mathon

Du oplyser ikke koncentrationen af den tilsatte HCl.


Svar #2
13. oktober 2019 af hellokitty3

Det er 1 M HCL


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2019 af mathon

                      \small \small \small \small \begin{array}{llll} &pH_{\textup{f\o r}}&=&4.75+\log\left ( \frac{0.01\; mol}{0.01\; mol} \right )=4.75\\\\ &pH_{\textup{efter}}&=&4.75+\log\left ( \frac{(0.01-0.001)\; mol}{(0.01+0.001)\; mol} \right )=4.66 \end{array}


Svar #4
13. oktober 2019 af hellokitty3

Okay tak. 


Skriv et svar til: Beregn pH af eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.