Kemi

Opgave i opgavesæt

13. oktober 2019 af marielinge - Niveau: A-niveau

Kan nogen forklare hva jeg ska gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2019 af mathon

Undersøg først om én af reaktanterne er i underskud og i givet fald hvilken.


Svar #2
13. oktober 2019 af marielinge

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2019 af mathon

        \small \begin{array}{lllll}\textup{molmasse}& \textup{M(reaktant A):}&\textup{Sum}\left ( \left \{ 6,6,1 \right \}\cdot \left \{ 12.011,1.008,15.999 \right \} \right )\; \frac{g}{mol}=79.114\; \frac{g}{mol}\\\\ \textup{antal mol A:}&n=\frac{m}{M}=&\frac{106\; g}{79.114\; \frac{g}{mol}}=1.3\; mol\\\\ \textup{antal mol B:}&n=&4.7\; mol\\\\ \textup{hvoraf ses at:}&\textup{reaktant A}&\textup{er i underskud.} \end{array}


Svar #5
13. oktober 2019 af marielinge

yes, forstår så ikke helt hvad det skal bruges til for at navngive dem?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2019 af mathon

       \small \begin{array}{lllll} M\! \! \left (\textup{ethylcinnamat } \right )C_{11}H_{12}O_2\textup{:}=&\textup{Sum}\left ( \left \{ 11,12,2 \right \}\cdot \left \{ 12.011,1.008,15.999 \right \} \right )\; \frac{g}{mol}=176.215\; \frac{g}{mol}\\\\ \textup{antal mol ethylcinnamat:}=&n=\frac{124\; g}{176.215\; \frac{g}{mol}}=0.704\; mol\\\\ \textup{ethylcinnamatudbytte:}&\eta =\frac{0.704\; mol}{1.3\; mol}=0.542=54.2\% \end{array}


Svar #7
13. oktober 2019 af marielinge

men forstår stadig ikke c?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

Til # 7

Opgave C:

Reaktant A er et aldehyd , der hedder Benzaldehyd C6H5CHO

Reaktant B er en ester der hedder Ethylacetat CH3COOCH2CH3

Sådan finder du navnet på reaktant A :

Optæl antal C atomer + H atomer + O atomer = C7H6O

Skriv C7H6O i søgefeltet på din computer og gå derefter ind på ChemSpider eller Wikipedia,

der finder du navnet på reaktanten


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

#4

        \small \begin{array}{lllll}\textup{molmasse}& \textup{M(reaktant A):}&\textup{Sum}\left ( \left \{ 6,6,1 \right \}\cdot \left \{ 12.011,1.008,15.999 \right \} \right )\; \frac{g}{mol}=79.114\; \frac{g}{mol}\\\\ \textup{antal mol A:}&n=\frac{m}{M}=&\frac{106\; g}{79.114\; \frac{g}{mol}}=1.3\; mol\\\\ \textup{antal mol B:}&n=&4.7\; mol\\\\ \textup{hvoraf ses at:}&\textup{reaktant A}&\textup{er i underskud.} \end{array}


              Der er 7 C atomer i reaktant A. Men er stadigvæk i underskud. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. oktober 2019 af mathon

       \small \small \begin{array}{lllll}\textup{molmasse}& \textup{M(reaktant A):}&\textup{Sum}\left ( \left \{ 7,6,1 \right \}\cdot \left \{ 12.011,1.008,15.999 \right \} \right )\; \frac{g}{mol}=106.124\; \frac{g}{mol}\\\\ \textup{antal mol A:}&n=\frac{m}{M}=&\frac{106\; g}{106.124\; \frac{g}{mol}}=1.0\; mol\\\\ \textup{antal mol B:}&n=&4.7\; mol\\\\ \textup{hvoraf ses at:}&\textup{reaktant A}&\textup{er i underskud.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. oktober 2019 af mathon

       \small \small \begin{array}{lllll} M\! \! \left (\textup{ethylcinnamat } \right )C_{11}H_{12}O_2\textup{:}=&\textup{Sum}\left ( \left \{ 11,12,2 \right \}\cdot \left \{ 12.011,1.008,15.999 \right \} \right )\; \frac{g}{mol}=176.215\; \frac{g}{mol}\\\\ \textup{antal mol ethylcinnamat:}=&n=\frac{124\; g}{176.215\; \frac{g}{mol}}=0.704\; mol\\\\ \textup{ethylcinnamatudbytte:}&\eta =\frac{0.704\; mol}{1.0\; mol}=0.704=70.4\% \end{array}


Skriv et svar til: Opgave i opgavesæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.