Kemi

Puffer opgave

20. oktober 2019 af Signekas - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med denne opgave om puffersystemer, kan nogle evt. hjælpe med denne

Jeg har vedhæftet den :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2019 af mathon

Af pufferligningen 
har man:
                    \small \small \small \begin{array}{ll} 1)&pH=pK_s+\log\left ( \frac{c_{HP{O_4}^{2-}}}{c_{H_2P{O_4}^{-}}} \right )\\\\ &7.21=7.21+\log\left ( \frac{c_{HP{O_4}^{2-}}}{c_{H_2P{O_4}^{-}}} \right )\\\\ \textup{hvoraf:}&c_{H_2P{O_4}^{-}}=c_{HP{O_4}^{2-}}\\\\ \textup{og med }&c_{total}(Na^+)=0.15\; M\\\\ &c_{NaH_2P{O_4}}=c_{Na_2HP{O_4}}=0.05\; M \\\\ \textup{afvejningsm\ae ngder:}&m(Na_2HPO_4)=\left ( 0.05\; mol \right )\cdot \left (141.96\; \frac{g}{mol} \right )=7.098\; g\\\\ &m(NaH_2PO_4)=\left ( 0.05\; mol \right )\cdot \left (119.98\; \frac{g}{mol} \right )=5.999\; g \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2019 af mathon

Efter tilsætning af 100 mL 1.00 M HCl = 0.10 mol
består pufferen af
                               0.05 mol H3PO og   0.05 mol H2PO4-

                    \small \begin{array}{ll} 2)&pH=2.12+\log\left ( \frac{0.05}{0.05} \right )\\\\ &pH=2.12 \end{array}

   


Svar #4
22. oktober 2019 af Signekas

Mange tak :)

Skriv et svar til: Puffer opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.