Kemi

Hvordan går man M til g/mol :)

25. oktober 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående
Hvordan går man M til g/mol :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

,


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2019 af mathon

       \small c=\frac{m}{V\cdot M} 


Svar #3
25. oktober 2019 af hellokitty3

Men problemet er bare at jeg har fundet ksp og skal gå fra ksp som står i mol/L til g/L


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2019 af mathon

Hvilket salt?


Svar #5
25. oktober 2019 af hellokitty3

Mg(OH)2


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2019 af mathon

Du har
                            \small \begin{array}{lllll} Mg(OH)_2\, _{\textit{(s)}}\; \rightleftharpoons \; Mg^{\, 2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}} \end{array}

med
opløselighedsproduktet:

                            \small \begin{array}{lllll} \left [Mg^{\, 2+} \right ]\cdot \left [OH^- \right ]^2=K_{sp} \end{array}

Kaldes den molære opløselighed af \small Mg(OH)_2 for s
haves:

                            \small \begin{array}{lllll} \underset{s}{\left [Mg^{\, 2+} \right ]}\cdot\underset{(2s)^2}{ \left [OH^- \right ]^2}=K_{sp} \end{array}

                            \small \begin{array}{ccccllll}& \underset{s}{\left [Mg^{\, 2+} \right ]}&\cdot&\underset{(2s)^2}{ \left [OH^- \right ]^2}&=&K_{sp} \\\\ &s&\cdot& (2s)^2&=&K_{sp}\\\\ &s&\cdot&4s^2&=&K_{sp}\\\\ &&&4s^3&=&K_{sp}\\\\ &&&s&=&\sqrt[3]{\frac{K_{sp}}{4}}\\\\ &&&s&=&\sqrt[3]{\frac{5\cdot 10^{-12}\; M^3}{4}}\\\\ &&&s&=&1.077\cdot 10^{-4}\; M\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textup{dvs}&\textup{opl\o seligeheden af }Mg(OH)_2\textup{ er }&1.077\cdot 10^{-4}\; \frac{mol}{L}=1.077\cdot 10^{-5}\; \frac{mol}{100 mL}=\\\\ &\left (1.077\cdot 10^{-5}\; \frac{mol}{100 mL} \right )\cdot \left (58.32 \; \frac{g}{mol}\right )=&0.000628\; \frac{g}{100\; mL}=0.628\; \frac{mg}{100\; mL} \end{array}


Svar #8
26. oktober 2019 af hellokitty3

Jamen nu har jeg fået mit til 3,5*10^-15 M hvordan kan jeg få det om til g/mol hvordan divider du med 4


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis du har fundet ud af hvor mange mol/L Mg(OH)2 der er opløst, så er det bare at gange dette med molvægten af Mg(OH)2, så har du regnet om til g/L.

Nu kan jeg forstå at du får noget andet end den værdi som mathon har fundet. Kan du ikke lige fortælle hvad det præcis er du har målt?


Svar #10
26. oktober 2019 af hellokitty3

Jeg kender konc af H det er lige med ksp derefter gange jeg med en halv så får jeg 6,279 *10-14 M

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Har du en mættet opløsning af Mg(OH)2 og kender så pH?


Svar #12
26. oktober 2019 af hellokitty3

ja ph er okring 9 


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

pH = 9  <=>

pOH = 14 - 9 = 5  <=>

[OH-] = 10-5 M

Vi kan se af reaktionsligningen oppe i #6 at den opløste stofmængde Mg(OH)2 er halvdelen af dette. Så

c(opløst Mg(OH)2) = 0,5 * 10-5 M

som omregnet til g/L giver

s(Mg(OH)2) = 0,5*10-5 mol/L * 58,32 g/mol = 2,9*10-4 g/L


Svar #14
26. oktober 2019 af hellokitty3

Er det så opløseligheden af Mg(OH)2


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, hvis opløsningen var mættet.


Svar #16
26. oktober 2019 af hellokitty3

Hvad hvis det er umættede


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis det er en umættet opløsning, så kan vi ikke finde opløseligheden. Opløseligheden er jo et mål for hvor meget af stoffet vi kan opløse i vandet før opløsningen bliver mættet, så vi er nødt til at regne på en mættet opløsning.


Brugbart svar (0)

Svar #18
26. oktober 2019 af Nina1212 (Slettet)

Okay tak :)

Skriv et svar til: Hvordan går man M til g/mol :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.