Matematik

nogen ha et bud

27. oktober 2019 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

nogen ha et bud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2019 af peter lind

a) Væksthastigheden er dy/dt så indsæt y = 90 i differentialligningen

b) løs differentialligningen og løs ligningen y(t) = 105. Brug et CAS værktøj


Svar #3
27. oktober 2019 af Nanna34

#2

a) Væksthastigheden er dy/dt så indsæt y = 90 i differentialligningen

b) løs differentialligningen og løs ligningen y(t) = 105. Brug et CAS værktøj

kan du uddybbe lidt mere i bern?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. oktober 2019 af peter lind

Hvad er du i tvivl om ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2019 af mathon

                       \small \small \begin{array}{llll} &y=Ce^{-0.0447\cdot t}+110&\textup{beregnet med panserformlen}\\\\ &80=C\cdot e^{-0.0447\cdot 0}+110\\\\ &-30=C\\\\ &f(t)=-30\cdot e^{-0.0447\cdot t}+110\\\\\\ &105=-30\cdot e^{-0.0447\cdot t}+110\\\\ &-5=-30\cdot e^{-0.0447\cdot t}\\\\ &\frac{1}{6}=e^{-0.0447\cdot t}\\\\ &\ln\left ( \frac{1}{6} \right )=-0.0447\cdot t\\\\ &t=\frac{\ln\left ( \frac{1}{6} \right )}{-0.0447}\quad (\textup{min}) \end{array}


Svar #6
27. oktober 2019 af Nanna34

#5

                       \small \small \begin{array}{llll} &y=Ce^{-0.0447\cdot t}+110&\textup{beregnet med panserformlen}\\\\ &80=C\cdot e^{-0.0447\cdot 0}+110\\\\ &-30=C\\\\ &f(t)=-30\cdot e^{-0.0447\cdot t}+110\\\\\\ &105=-30\cdot e^{-0.0447\cdot t}+110\\\\ &-5=-30\cdot e^{-0.0447\cdot t}\\\\ &\frac{1}{6}=e^{-0.0447\cdot t}\\\\ &\ln\left ( \frac{1}{6} \right )=-0.0447\cdot t\\\\ &t=\frac{\ln\left ( \frac{1}{6} \right )}{-0.0447}\quad (\textup{min}) \end{array}

vil det være nederen hvis jeg spørge om hvordan du kom frem til y=ce^-----(pasnerformlen) altså den fuldstændig løsning...


Skriv et svar til: nogen ha et bud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.