Matematik

Brug for hjælp

31. oktober 2019 af Jakob012 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Monica får 8500 kr. i konfirmationspenge, der sættes ind på en konto, der giver 2,4% p.a. i rente. Hvad lyder saldoen på efter:

A. 20 dage

B. 8 måneder 

C. 12 måneder 

D. 1 1/2 år.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{llllllr} A.&8\, 500\cdot \left ( 1+0.024\cdot \frac{20}{365} \right )&=&&\textup{kr}&8\, 511.18\\\\ B.&8\, 500\cdot \left ( 1+0.024\cdot \frac{8}{12} \right )&=&&\textup{kr}&8\, 636.00\\\\ C.&8\, 500\cdot \left ( 1+0.024\right)&=&&\textup{kr}&8\, 704.00\\\\ D.&8\, 500\cdot 1.024\cdot \left ( 1+0.024\cdot \frac{1}{2} \right )&=&&\textup{kr}&8\, 808.45 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2019 af AMelev

Svaret afhænger af, om der er daglig, månedlig, kvartalsvis, halvårlig eller årlig rentetilskrivning.

Man regner med 30 rentedage pr. md. og altså 360 rentedage pr. år. 

Hvis der er daglig rentetilskrivning er r_{dag}=\frac{0.024}{360}, og dermed er den daglige fremskrivningsfaktor a_{dag}=1+r_{dag}=1+\frac{0.024}{360} 
Saldon = 8500 kr · a_{dag}\, ^n, hvor n er antal rentedage.

A: n = 20
B: n = 240
C: n = 360
D: n = 540


Skriv et svar til: Brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.