Matematik

En femtegradsligning og dens rødder??

14. november 2019 af CathrineJO (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg sidde fast med en opgave uden hjælpemidler, som jeg bare ikke kan få hul på.. 

Det vil være super hvis nogen kunne hjælpe mig igennem den :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} a)&P(x)=\left (\underset{\textbf{{\color{Red} positiv}}}{\underbrace{x^2+4x+5} } \right )\cdot \left (x^2-x-2 \right )\cdot \left ( x-3 \right )\\\\ &P(x)=\left (\underset{\textbf{{\color{Red} positiv}}}{\underbrace{x^2+4x+5} } \right )\cdot \left (x+1 \right )\cdot\left ( x-2 \right ) \cdot \left ( x-3 \right ) & \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2019 af nschp

Du udregner rødderne ved at sætte p(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

Du skal bruge nulreglen. Der er 3 faktorer i det opgivne polynomium. Hvis p skal have et nulpunkt, så skal mindst 1 af faktorerne have et nulpunkt. Sidste faktor er et førstegradspolyomium. Det har 1 nulpunkt.

De to andre polynomier er andengradspolynomier. Du finder for hvert af dem diskriminanten og bruger den til at afgøre, hvor mange rødder de to polynomier har.


Skriv et svar til: En femtegradsligning og dens rødder??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.