Kemi

Beregn massen af HCL i 1 liter konc. saltsyre.

18. november 2019 af hjælpmedlektierpls - Niveau: Universitet/Videregående

Koncentreret saltsyre er en vandig opløsning af hydrogenchlorid, som indeholder 36 masse % hydrogenchlorid. Densiteten er 1,18g/mL.

a) Beregn massen af HCL i 1 liter konc. saltsyre!

b) Beregn den formelle stofmængdekoncentration af HCL!

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2019 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllll} a)&m=0.36\cdot \left ( 1\; L \right )\cdot \left ( 1.18\; \; \frac{kg}{L} \right ) \\\\ b)&c=0.36\cdot \frac{\varrho }{M}=0.36\cdot \frac{1180\; \frac{kg}{L}}{0.03646\; \frac{kg}{mol}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2019 af mathon

korrektion:

                  \small \small \small \begin{array}{lllll} a)&m=0.36\cdot \left ( 1\; L \right )\cdot \left ( 1.18\; \; \frac{kg}{L} \right ) \\\\ b)&c=0.36\cdot \frac{\varrho }{M}=0.36\cdot \frac{1.18\; \frac{kg}{L}}{0.03646\; \frac{kg}{mol}} \end{array}


Skriv et svar til: Beregn massen af HCL i 1 liter konc. saltsyre.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.