Matematik

model

20. november 2019 af yUNUS7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

F(t)=47295*0,99983^t

Men hvor kommer de 0,999... osv fra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2019 af janhaa

100% - 1,7 % = ...


Svar #2
20. november 2019 af yUNUS7 (Slettet)

Jeg får det til -0,7? 


Svar #3
20. november 2019 af yUNUS7 (Slettet)

jeg ved ikke hvordan jeg skal lave modellen


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2019 af Handelselev (Slettet)

Opgavebeskrivelsen siger, at du skal danne en forskrift, som der viser det faldende antal af arbejdsulykker på 1.7% om året efter 2005.

Du ved, at i 2005 var der 47295 ulykker.

Dette tal skal falde med 1.7%.

Hvis du gangede tallet 47295 med 100%, som essentielt er 1, ville tallet hverken stige eller falde.

Så du skal minusse 100% med 1,7%, så vil du få 99.3%

Hvilket skrevet om til tal, svarer til følgende regnestykke 1-0.017=0.983

Hver gang du ganger noget  med 0,983, vil tallet falde med 1.7%

Hvilket kan skrives op på følgende måde, som en tilbageskrivende eksponentielfunktion: f(x)=47295*0.983x eller f(t)=47295*0.983t

Da det essentielt er lige meget om det er f(x), f(t) eller f(hej), da dette blot er en notation for variablen i den eksponentielle funktion.


Skriv et svar til: model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.