Matematik

Sammensatte funktioner

28. november 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Halløj! Nogen som kan hjælpe med den vedhæftede opgave? Opgaven er UDEN hjælpemidler:). Tak på forhånd

Vedhæftet fil: ajuekdhjku.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2019 af peter lind

Kom med figuren


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2019 af SuneChr

Indsæt hele funktionen g på x'es plads i  (3x - 7):
         f º g(x) = 3·g(x) - 7
Find nu funktionsværdien, for den sammensatte funktion, for x = 3


Svar #4
29. november 2019 af NW12

Her er figuren


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2019 af mathon

         


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2019 af mathon

                       \small \begin{array}{llll} (f\circ g)(x)=f(g(x))\\\\ (f\circ g)(3)=f(g(3))&g(3)\textup{ afl\ae ses til 2}\\\\ f(2)=3\cdot 2-7=-1 \end{array}


Svar #7
29. november 2019 af NW12

Hvordan det? Kan du forklare? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2019 af mathon

PÅ figuren aflæser du \small g(3)


Svar #9
29. november 2019 af NW12

Hvordan det? Hvor er g(3) jeg forstår det ikke helt og opgaven er uden hjælpemidler og er ikke stærk i matematik

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. november 2019 af mathon

Hvilken andenkoordinat koordinerer x = 3?


Svar #11
29. november 2019 af NW12

1?


Svar #12
29. november 2019 af NW12

Sorry, det er 2. Man går 3 ud på x-aksen og der hvor grafen rammer på 2, korrekt? Og så sætter man to ind på x's plads?


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. november 2019 af mathon

Koordinerede x- og y-værdier betyder sammenhørende  x- og y-værdier.

Du aflæser (x,y) = (3,2)
dvs
          \small (3,g(3))=(3,\mathbf{{\color{Red} 2}})


Svar #14
29. november 2019 af NW12

Hvad betød -1 så? Og hvad er resultatet hvis det ikke er -1 er det så (3,2)?


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. november 2019 af mathon

Genlæs #6.


Svar #16
29. november 2019 af NW12

Der står - 1, skal jeg så forholde mig til det eller hvad? For det er forvirrende lige nu


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. november 2019 af mathon

3·g(x) - 7 = 3·2 - 7 = -1


Skriv et svar til: Sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.