Matematik

I en model

07. december 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Er der en nem løsning til at løse denne opgave med hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2019 af peter lind

a) dL/dt er væksthastigheden så indsæt L på højre side af differentialligningen

b) Brug CAS værktøj eller formel 177 side 29 i din formelsamling


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2019 af janhaa

a) dL/dt = 43,6 - 19

L(0) = 58

b)

\int \frac{dL}{43,6-0,19L}=\int dt

etc...

L(t) = 150


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. december 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{llll}b)&L{\, }' +0.190\cdot L =43.6\\\\&L(t)= e^{-0.190t}\cdot \int 43.6\cdot e^{0.190t}\mathrm{d}t \\\\&L(t)=e^{-0.190t}\cdot\left ( \frac{43.6}{0.190}\cdot e^{0.190t} +C\right )\\\\&L(t)=C\cdot e^{-0.190t}+229.474\\\\\\ \end{array}


Svar #5
07. december 2019 af Mie23234

#3

a) dL/dt = 43,6 - 19

L(0) = 58

b)

\int \frac{dL}{43,6-0,19L}=\int dt

etc...

L(t) = 150

i a) får vi jo oplyst at den er 58 cm vi skal jo finde ud af når den er 100, eller er jeg forkert på den


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2019 af janhaa

#5
#3

a) dL/dt = 43,6 - 19

L(0) = 58

b)

\int \frac{dL}{43,6-0,19L}=\int dt

etc...

L(t) = 150

i a) får vi jo oplyst at den er 58 cm vi skal jo finde ud af når den er 100, eller er jeg forkert på den


væksthastigheden når den er 100 cm


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2019 af mathon

                        \small \small \small \begin{array}{llll}b)&L{\, }' +0.190\cdot L =43.6\\\\&L(t)= e^{-0.190t}\cdot \int 43.6\cdot e^{0.190t}\mathrm{d}t \\\\&L(t)=e^{-0.190t}\cdot\left ( \frac{43.6}{0.190}\cdot e^{0.190t} +C\right )\\\\&L(t)=229.474+C\cdot e^{-0.190t}\\\\&L(0)=229.474+C=58\\\\&C=-171.474\\\\&L(t)=229.474-171.474\cdot e^{-0.190t}\\\\\\&150=229.474-171.474\cdot e^{-0.190t}\\\\&171.474\cdot e^{-0.190t}=79.474\\\\& e^{-0.190t}=\frac{79.474}{171.474}\\\\& e^{0.190t}=\frac{171.474}{79.474}\\\\&0.190\cdot t=\ln\left (\frac{171.474}{79.474} \right )\\\\&t=\frac{\ln\left (\frac{171.474}{79.474} \right )}{0.190} \end{array}


Skriv et svar til: I en model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.