Matematik

skitser funktioner uden hjælpemidler

05. januar 2020 af doko - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået opgaven som er vedhæftet i et screenshotet, og kan nemt løse den ved at bruge geogebra, men jeg må ikke bruge nogle hjælpemidler. Hvordan kan man komme frem til en løsning uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2020 af Soeffi

#0.

Vedhæftet fil:1930997.png

Svar #2
05. januar 2020 af doko

jeps, det er opgaven, kan du hjælpe med at løse den?:):)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2020 af Eksperimentalfysikeren

Tag en række punkter nogenlunde jævnt fordelt over kurven. Ved hvert punkt afsætter du to nye punker svarende til g og h. h er nem nok. Dens punkter skal ligge 2 over punkterne for f.

Punkterne for g skal ligge 2 til venstre for f. (Begrund det!)

Tegn i hånden glatte kurver gennem punkterne. Jeg tror 8 til 10 punkter er passende.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2020 af ringstedLC

De to funktioner er parallelforskydninger af :

\begin{align*} f(x+a) &= f(x)+\overrightarrow{v} \Rightarrow \overrightarrow{v}=\binom{-a}{0} \\ g(x)=f(x+2)&\Rightarrow g(x)=f(x)\,+\;? \\\\ f(x)+a &= f(x)+\overrightarrow{v} \Rightarrow \overrightarrow{v}=\binom{0}{a} \\ h(x)=f(x)+2 &\Rightarrow h(x)=f(x)\,+\;? \end{align*}


Skriv et svar til: skitser funktioner uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.