Kemi

Hjælp til at beregne osmolaritet

11. januar 2020 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Osmolariteten i en 0,2 M vandig opløsning af K2SO4 er

Facit er 0,60 Osmol/L

Hvordan regner man ovenstående opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllll}&K_2SO_4\,_{\textit{(s)}}\; \longrightarrow \; 2\, K^+\,_{\textit{(aq)}}\: +\: S{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\\\\K_2SO_4&\textup{danner 3 ioner i opl\o sning}\qquad n=3\\\\\textup{osmolaritet}&c_{os}=n\cdot c\\\\&c_{os}=3\cdot \left ( 0.2\; M \right )=0.6\; M \end{array}


Svar #2
12. januar 2020 af Lara45

Tak, men hvordan kan du se, at K2SO4 danner 3 ioner i en opløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2020 af mathon

K er meget lidt elektronegativt og afgiver relativt let sin 4s elektron.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2020 af janhaa

#2

Tak, men hvordan kan du se, at K2SO4 danner 3 ioner i en opløsning?

2+1 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2020 af Morten20

Hej derude 

Jeg har fået opgaven 

Find en ligning for den cirkel, der har linjestykket AB som diameter, hvis A(-3,1) og B(7,5). Vis, at punkterne P(7,1) og Q(4,-2) ligger på denne cirkel. 

og 

Vis, at linjerne m og n er parallele, når deres ligninger er 

m: 4x + 6y = -3                 og                 n: -10x - 15y = -3

Kan simpelthen ikke finde ud af disse to opgaver, er der en rar sjæl der vil give en hjælpende hånd?


Skriv et svar til: Hjælp til at beregne osmolaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.