Matematik

Sammensat funktion

12. januar 2020 af mikkeltnielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Denne opgave er gået hen og volde mig problemer...

Problematikken opstår, da f(x) og g(x) bliver givet som tabel??

Jeg skal bestemme g(f(1))

Tænker måske, at jeg skal aflæse udfra 1, hvor f(x) er 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2020 af ringstedLC

God ide. Den aflæsning er så x i tabellen for g.


Svar #2
12. januar 2020 af mikkeltnielsen (Slettet)

Så svaret er bare 3 :)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2020 af ringstedLC

Nej, aflæsningen f(1) = 0. g(0) = ?


Svar #4
12. januar 2020 af mikkeltnielsen (Slettet)

g(0) = 2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2020 af ringstedLC

Ja. Du vælger et x, beregner funktionsværdien f(x) og bruger den som x i g(x).


Svar #6
12. januar 2020 af mikkeltnielsen (Slettet)

Klasse, tak for det 


Skriv et svar til: Sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.