Fysik

et smalt kar har en bund på 1/10 m^2

13. januar 2020 af KageSpiseren - Niveau: B-niveau

Hej SP

Vil gerne arbejde med tryk og min info indtil videre er:

Tryk på bunden = tyngdekraft af/på vand divideret med areal af bunden

Masse af vand = massefylde \cdot rumfang 

Tyngdekraft = masse \cdot tyngdeaccelarationen

Har spørgsmålet 

Et smalt kar har en bund på  \frac{1}{10} m^2.

I karret er der  \frac{1}{10} m^3  vand. 

Beregn tyngdekraften på dette vand og vandets tryk på bunden.

Hvordan ved jeg hvad bunden skal beregnes som?

Og hvordan kan jeg løse det her?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2020 af mathon

        \small \small \small \begin{array}{llll}\textup{tyngdekraft:}&F_{tyn}=m\cdot g=V\cdot \varrho \cdot g=\left ( 10^{-1}\; m^3 \right )\cdot \left ( 1000\; \frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9.82\; \frac{N}{kg} \right )=982\; N\\\\\textup{vandtryk:}&\frac{F}{A}=\frac{982\; N}{10^{-1}\; m^2}=9820\; \frac{N}{m^2}=9820\;Pa \end{array}


Skriv et svar til: et smalt kar har en bund på 1/10 m^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.