Kemi

Hjælp til opgave

14. januar 2020 af NHLfan - Niveau: A-niveau

Hvis Ca2+ i en blodprøve måles til 4,5 mEq/L Ca2+, vil 25 mL af prøven indeholde (____mg) Calcium

Hvordan skal denne opgave tolkes?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2020 af mathon

ækvivalent er den stofmasse, der kan forene sig med, erstatte eller udvikle 1.0 g hydrogen.

1 mol H2 er 2.0 g:

           \small Ca\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \longrightarrow \; Ca(OH)_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2\, _{\textit{(g)}}

1 mol Ca = 40.078 g Ca ækvivalerer 1 mol H= 2.0 g H2

\small \small \tfrac{40.078}{2}\; g\textup{ Ca }\textup{\ae kvivalerer }1.0\, g\, H_2 \textup{ og er derfor 1 \ae kvivalent.}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&4.5\; \frac{mEq }{L}=4.5\cdot\frac{ \left (\frac{40.078}{2}\; g \cdot 10^{-3} \right ) }{L}=0.090176\; \frac{g}{L}=90.176\; \frac{mg}{L}\\\\\textup{25 mL af pr\o ven indeholder:}&\frac{1}{40}\cdot \left ( 90.176\;mg \right )=2.25\; mg \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.