Kemi

Hjælp til at beregne partialtryk

27. januar 2020 af Clara46 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle, der kan hjælpe med at beregne opgaven på vedhæftede billede?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2020 af mathon

\begin{array}{llllll} &1=760\; \frac{mmHg}{atm}\\\\&1=\frac{760}{101325}\; \frac{mmHg}{Pa}\\\\\\&\textup{partialtryk af }CO_2\\&\qquad \textup{i atm. luft:}&0.033\cdot (1\; atm)= 0.033\cdot (1\; atm)\cdot 1=\left (0.033\; atm \right )\cdot \left ( 760\; \frac{mmHg}{atm} \right )=25.08\; mmHg\\\\&\qquad \textup{i alveoler:}&\left (0.050\cdot 10^5\; Pa \right )=\left (0.050\cdot 10^5\; Pa \right )\cdot 1=\left (0.050\cdot 10^5\; Pa \right )\cdot\left ( \frac{760}{101325} \; \frac{mmHg}{Pa}\right )=37.50\; mmHg \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til at beregne partialtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.