Matematik

Hjælp til Matematik A

03. februar 2020 af marie145 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, Jeg ved ikke hvordan jeg skal gå i gang med denne opgave, håber i kan hjælpe :)


Svar #1
03. februar 2020 af marie145 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. februar 2020 af PeterValberg

a) Se video nr. 9, 10 og/eller 11 på denne videoliste < LINK >

b) Se video nr. 6 og/eller 7 på førnævnte videoliste

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. februar 2020 af mathon

         \small \begin{array}{llll}a)\\&f{\, }'(x)=3x^2-9=3\cdot (x^2-\left ( \sqrt{3} \right )^2)=3\cdot \left ( x+\sqrt{3} \right )\cdot \left ( x-\sqrt{3} \right ) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2020 af mathon

korrektion:     

        \small \begin{array}{llll}a)\\&f{\, }'(x)=3x^2-6x-9=3(x^2-2x-3)=3\cdot(x+1)\cdot (x-3) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. februar 2020 af mathon

        \small \small \begin{array}{llll}b)\\&f{\, }'(0)=-9\\\\&f(0)=30\\\\\textup{tangentligning:}\\&t_1\textup{:}\quad y=f{\, }'(0)\cdot \left (x-0 \right )+f(0) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. februar 2020 af mathon

        \small \small \small \begin{array}{llll}c)\\&\textup{L\o s:}&f{\, }'(x)=-9\quad \wedge\quad x\neq 0 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til Matematik A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.