Kemi

laveste bufferkapacitet

04. februar 2020 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

hvornår har man den lavste  bufferkapacitiet jeg ved at når man har ph=pka så er det den højste buffferkapacitet


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2020 af mathon

En pufferopløsning er kendetegnet ved sin pH-stabilitet, så længe forholdene  \small \tfrac{c_b}{c_s}\textup{ og }\tfrac{c_s}{c_b} ikke er for store eller for små, hvilket i praksis betyder i intervallet \left [ 10^{-2};10^2 \right ] 

            pK_s-2\leq pH\leq pK_s+2


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2020 af mathon

ret beset er pufferkapaciteten \beta
defineret:
                             \beta =\frac{\mathrm{d} C_b}{\mathrm{d} pH}


Svar #3
04. februar 2020 af hellokitty3

Men hvornår er den lav


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2020 af mathon

Pufferkapaciteten er lav, når koncentrationen er lav og når pH ligger uden for ovenstående interval.


Svar #5
04. februar 2020 af hellokitty3

Hvad er bufferlapaciteten lige præcis hvad siger det noget om?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2020 af mathon

Bufferkapaciteten er bufferens 'evne' til at opretholde en næsten konstant pH-værdi trods tilsætning af et mindre volumen stærk syre eller stærk base.
Hver gang dette sker, ændres bufferens svage syre/base-forhold, samtidig med at bufferen fortyndes lidt.
Til sidst tenderer den oprindelige buffer en fortyndet opløsning af en svag syre eller svag base, som ikke er
 pH-konstant overfor tilsætning af et mindre volumen stærk syre eller stærk base.

Det kan tilføjes, at ligger pH uden for intervallet pK_s-2\leq pH\leq pK_s+2 , er pufferkapaciteten under 4% af maksimalværdien.

Mere indgående spørgsmål kan ikke besvares uden kendskab til matematikken som følge af \beta =\frac{\mathrm{d} C_b}{\mathrm{d} pH}.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2020 af mathon

Konklusion:
                     En buffer er funktionelt brugbar, når

                                              \small pK_s-1\leq pH\leq pK_s+1


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar 2020 af mathon


Skriv et svar til: laveste bufferkapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.