Matematik

Matematik hjælp

05. februar 2020 af Buma (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej nogen der kan hjælpe mig med at løse følgende ligning vha andengradsmetoden og evt. forklar det step by step?
Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2020 af mathon


Svar #2
05. februar 2020 af Buma (Slettet)

Forstår ikke forklaring det er derfor jeg spørge igen er der en der kan forklar mig det med tal trin for trin

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2020 af StoreNord

Måske er det engod ide, at invertere begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2020 af mathon

                             \small \begin{array}{llll}&1.3\cdot 10^{10}=\frac{x}{0.007-x}&\textup{multiplicer med }(0.007-x)\\\\&1.3\cdot 10^{10}\cdot (0.007-x)=x&\textup{gang ind i parentesen}\\\\&9.1\cdot 10^7-1.3\cdot 10^{10}\cdot x=x&\textup{reducer}\\\\&9.1\cdot 10^7=\left (1+1.3\cdot 10^{10} \right )x&\textup{divider med }\left (1+1.3\cdot 10^{10} \right )\\\\&x=\frac{9.1\cdot 10^7}{1+1.3\cdot 10^{10}}=0.007 \end{array}


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.