Kemi

Ligevægt (opgaver)

16. februar 2020 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle 

Jeg sidder med to kemi opgaver, som jeg har lidt svært ved at tackle. Derfor håber jeg at nogle af jer vil hjælpe mig med at komme videre. Det er sådan at jeg slet ikke ved hvordan jeg skal løse opgaven, så har derfor ikke lavet noget indtil videre. Jeg uploader lige et billede, så i lige kan se opgaverne: 

Vedhæftet fil: Kemi b - Opg.jpg

Svar #1
16. februar 2020 af Matematik10 (Slettet)

Og her er den anden opgave :) 

Vedhæftet fil:Kemi B - Opg 1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2020 af mathon

                \small \begin{array}{llllllll}&PCl_5\, _{\textit{(g)}}&\rightleftharpoons &PCl_3\, _{\textit{(g)}}&+&Cl_2\, _{\textit{(g)}}\\\textup{start koncentration:}&0.182&&\; \; \; 0&&\; \; 0\\\\\textup{startligev\ae gten}&\\\textup{forskydes mod h\o jre} \\\\\textup{i ligev\ae gt:}&0.182-x&&\; \; \; x&&\; \; x\\\\&\frac{x^2}{0.182-x}=0.042\\\\&\textup{andengradsligning} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. februar 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{llllllll}&H_2\, _{\textit{(g)}}&+&I_2\, _{\textit{(g)}}&\rightleftharpoons &2\, HI\, _{\textit{(g)}}\\\textup{start koncentration:}&0.0300&& 0.0200&&\; \; 0\\\\\textup{startligev\ae gten}&\\\textup{forskydes mod h\o jre} \\\\\textup{i ligev\ae gt:}&0.0300-x&& 0.0200-x&&\; \; 2x\\\\&\frac{(2x)^2}{(0.0300-x)\cdot (0.0200-x)}=54.4\qquad 0<x<0.0200\\\\&\textup{andengradsligning} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. februar 2020 af mathon

i #3
        burde være tilføjet restriktionen: \small 0<x<0.182


Svar #7
17. februar 2020 af Matematik10 (Slettet)

Tusind tak, Mathon. :) 


Skriv et svar til: Ligevægt (opgaver)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.