Matematik

Afstand.

18. februar 2020 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg sidder og er lidt forvirret og udfordret med denne opgave. 

Håber nogen kan hjælpe og stille det op som #3 i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1937924

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2020 af Bibo53

1) Forklar hvorfor vinkel C er ret.

2) Benyt velkendt formel om tangens til en af de spidse vinkler i en retvinklet trekant til at vise, at \tan(7.2^{\circ})=\frac{|BC|}{|AC|}.

3) Omskriv til |AC|=\dots


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. februar 2020 af AMelev

Solens radius
Vinklen, som solen ses under er 0.5º.
Overvej, at linjen gennem A og C er tangent til cirklen. Dermed er vinkel C ret.
Gør rede for, at vinkel BAC = 0.25º (Spejl evt. figuren om den lodrette linje)
Gør rede for, at |AB| (Figur 2) = |AC| (Figur 1).
Benyt FS side 6 (34) til at bestemme |BC|.


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. februar 2020 af AMelev

Opgaven
                       

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #4
19. februar 2020 af KageSpiseren

Vil linjen AC ikke være = 7,2*800 = 5760. Jeg forstår ikke BC/AC i #1


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. februar 2020 af Bibo53

#4 Nej. Det er vigtigt, at du lærer, at i en retvinklet trekant er tangens til en af de spidse vinkler lig med modstående katete divideret med hosliggende katete. Det var samme formel, du skulle anvende i den forrige opgave. I denne opgave siger formlen, at

\tan(7.2^{\circ})=\frac{|BC|}{|AC|}.

Gang nu med |AC| og dividér med \tan(7.2^{\circ}) på begge sider af lighedstegnet. Du får så, at afstanden til solen ifølge de gamle grækere er

|AC|=\frac{|BC|}{\tan(7.2^{\circ})}=\frac{800}{\tan(7.2^{\circ})}=6332.


Brugbart svar (2)

Svar #6
19. februar 2020 af AMelev

#4 Brug nu din formelsamling, det er det, du har den til.


Svar #7
19. februar 2020 af KageSpiseren

#6

#4 Brug nu din formelsamling, det er det, du har den til.

men var forvirret et splitsekund fordi jeg havde glemt det var retvinklet trekant. Jeg burde nok skitsere lidt mere så jeg har bedre overblik.


Skriv et svar til: Afstand.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.