Kemi

Ækvivalente mængder

03. marts 2020 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

v=k*[Br^-]^y*[BrO_3^- ]^x=[BrO_3^-]^x+y  -- hvorfor gælder det, når man tilsætter ækvivalente mængder af bromid og bromat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2020 af Heptan

Det forstår jeg ikke helt, de er jo i forholdet 5:1 i reaktionsskemaet?

5 Br- + BrO3- + 6 H+  3 Br2 + 3 H2O

Men altså hvis [Br^-] = [BrO_3^-], så gælder din ligning, pga. potensregnereglen:

ax · ay = ax+y


Skriv et svar til: Ækvivalente mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.