Matematik

sum kurven

18. marts 2020 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

hvordan skal man undersøge det, hvis man ik må bruge pc


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2020 af ringstedLC

I kvartilsættet indgår medianen (50%). Sammenlign den med (170; 60%).


Svar #2
18. marts 2020 af Nanna34

#1

I kvartilsættet indgår medianen (50%). Sammenlign den med (170; 60%).

hvordan skal jeg sammenlign det? det forstår jeg ik


Svar #3
18. marts 2020 af Nanna34

#2
#1

I kvartilsættet indgår medianen (50%). Sammenlign den med (170; 60%).

hvordan skal jeg sammenlign det? det forstår jeg ik

kan man ikke sige at den ligger på sumkurven, fordi q3 er 205 og punktet er 170


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2020 af ringstedLC

Nej. q3 = 184 giver et punkt (184,75%). Og et punkt er ikke "170".

Se mere: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/statistik/sumkurver-kvartilsat-og-boksplots


Svar #5
18. marts 2020 af Nanna34

#4

Nej. q3 = 184 giver et punkt (184,75%). Og et punkt er ikke "170".

Se mere: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/statistik/sumkurver-kvartilsat-og-boksplots

jeg forstår ik hvad er det man skal sammenlign med .....og hvorfor skal man gøre det:///


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2020 af ringstedLC

           q1 = 162 ⇒ (162, 25%) ligger på sumkurven.

Medianen = 175 ⇒ (175, 50%) ligger på sumkurven.

           q3 = 184 ⇒ (184, 75%) ligger på sumkurven.

                         ⇒ (210, 1%) kan ikke ligge på sumkurven, da 210 > q3 = 184 ∧ 1% < 75%.

                         ⇒ (150, 100%) kan ikke ligge på sumkurven, da 150 < q1 = 162 ∧ 100% > 25%.

                     Kan (170, 60%) ligge på sumkurven?

Læs nu om median, kvartilsæt og sumkurve for grupperede observationer.

I linket ovenfor er der ovenikøbet et eksempel, der minder en del om din opgave.


Svar #7
18. marts 2020 af Nanna34

#5
#4

Nej. q3 = 184 giver et punkt (184,75%). Og et punkt er ikke "170".

Se mere: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/statistik/sumkurver-kvartilsat-og-boksplots

jeg forstår ik hvad er det man skal sammenlign med .....og hvorfor skal man gøre det:///

dvs at den ligger på sumkurven fordi 170 er større end q1 og mindre end q3


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. marts 2020 af Festino

#7 Da medianen er 175, ligger punktet (175,50%) på sumkurven. Lad y betegne procentdelen af elever, der er højst 170 cm høje. Så ligger punktet (170,y) også på sumkurven, og y er mindre end eller lig med 50%. Specielt er y forskellig fra 60%, og det betyder, at punktet (17,60%) ikke ligger på sumkurven.

Punktet (175,50%) ligger på linjestykket fra (170,y) til (180,y2), hvor y2 er procentdelen af elever, der er højst 180 cm høje. Da y<=y2, er y<=50%.


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. marts 2020 af ringstedLC

 
 

dvs at den ligger på sumkurven fordi 170 er større end q1 og mindre end q3

Det fede er rigtigt, men 170 < medianen = 175 og 60% > 50% (ymedian), så punktet kan ikke ligge på sumkurven.


Skriv et svar til: sum kurven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.