Fysik

problem

18. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hele carbon-atomet (med elektroner) er ca. 60.000 gange større end carbon-atomets kerne (klumpen med protoner og neutroner). Forestil dig, du har en bussemand med en dia meter på 1 mm. Hvis vi nu siger, bussemanden er carbonets atom kerne, kan hele atomet så være i det lokale, du er i nu?

Kan den godt være i lokale


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2020 af janhaa

that's you problem


Svar #2
18. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvis du har bussemand med en dia m på 1 mm kan den så være i lokalet? tænker no go


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2020 af Moderatoren

Skriv hvordan du er kommet frem til det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2020 af mathon

         \small 60\, 000 \; mm =60\; m


Svar #5
18. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

ja præcis så vil den 60.000 mm ikke være stort nok tror jeg


Svar #6
18. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Et nyere navn for “det periodiske system” er …

nogle der ved det


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2020 af ringstedLC

#6: Du er før blevet bedt om kun at skrive ét spørgsmål pr. tråd og give dem en sigende titel. "Problem", "Matematik hjælp" og lign. er ikke sigende titler.

#2 og #5: "tænker no go" og "... stort nok tror jeg". Det er OK at tænke og tro, men svaret skal begrundes med en beregning.

Anslå dit opholdsrums mindste dimension. Omregn denne til mm., og indsæt værdien i:

\begin{align*} \text{dia.}_{\,\text{bussemand}}\cdot 60000 &\leq \text{afst.}_{\,\text{rum}} \\ 60000 &\leq \frac{\text{afst.}_{\,\text{rum}}} {\text{dia.}_{\,\text{bussemand}}} \end{align*}


Skriv et svar til: problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.