Matematik

Gennemsnitlige variable omkostninger

14. april 2020 af gskmata (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået stillet denne opgave uden hjælpemidler. har først divideret med q og opdelt ledene hvorefter jeg får et andengrads polynomium VC(q)=1/2q^2-20q+400. Differentierer det til q-20, hvilket vil sige at f'(x)=0 er 20, men kan det passe med ar det er 20? taster jeg den graftisk ind giver det ikke mening

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2020 af AMelev

                 
Det er AVC(q), du har bestemt som et 2.gradspolynomium, så du kan bruge toppunktsformlen eller den generelle metode til mininimumsbestemmelse. I begge tilfælde får du, at de minimale gennemsnitlige variable omkostninger fås for en produktion q = 20. 

Hvorfor mener du ikke det passer? Har du måske kigget på geafen for VC i stedet for AVC?

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #2
14. april 2020 af gskmata (Slettet)

Har siddet og kigget på den forkerte graf, ja. Mange tak for hjælpen - det hele giver mening nu


Skriv et svar til: Gennemsnitlige variable omkostninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.