Matematik

Partielle afledede - en sammensat funktion

22. april 2020 af ppilbauer (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion af to variable er bestemt ved

            "f(x, y) = sqrt(y)/x + ln(4^x + 2*y^3)"

Bestem de partielle afledede 

(Jeg ved det godt hvordan finder man de partielle afledede men opgaven driller lidt fordi der står en sammensat funktion:)
.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2020 af janhaa

df/dx= \frac{-\sqrt{y}}{x^2}+\frac{4^x*\ln(4)}{4^x+2y^3}


Svar #2
22. april 2020 af ppilbauer (Slettet)

#1

Det er ikke det rigtige resultat jeg spørger efter :) Vil hellere have den måde man skal gøre det på når man har en sammensat funktion 


Skriv et svar til: Partielle afledede - en sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.