Matematik

Sandsynlighed opgave - uden hjælpemidler

24. april 2020 af ppilbauer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Må jeg bede om lidt hjælp til den nedestående opgave? :)

En person foreslår et spil med en terning. Slås en 6'er vinder man 10kr. Slår man ikke en 6'er taber man 4kr.
Lad den stokastiske variabel X betegne gevinsten.

a) Hvad er middelværdien for X?


Personen påstår at den terning der spilles med er ærlig
Efter 15 kast er er slået 0 seksere.

b) Er der grund til at tro at personens påstand er usand på 5% niveau?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2020 af janhaa

a) (1/6)*10 + (5/6)*(-4) = -10/6 = -5/3 (kr).


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2020 af Mathias7878

a)

Du kan beregne middelværdien vha. formlen

E[X] = \sum_{i = 1}^n x_i p(x_i)

- - -

 

 


Svar #3
24. april 2020 af ppilbauer (Slettet)

#2

Har du måske et bud på hvordan man kunne svare på b)'er ? :)

E[X] = \sum_{i = 1}^n x_i p(x_i)


Skriv et svar til: Sandsynlighed opgave - uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.