Kemi

Hjælpe til kemi

27. april 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Håber i kan hjælpe mig 

hvad er der på 1. aksen i et Bjerrumdiagram? 

Og hvad er der på 2.aksen i et Bjerrumdiagram? 

Desuden skal jeg forstå hvad et Bjerrumdiagram er? 

Vedhæftet fil: Kemi.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2020 af janhaa

syrebrøk:

H_3O^+ + NH_3=> NH_4^++H_2O\\ .....0,03.........0,1\\ ...................0,07...........0,03

pH = pKa - log(3/7) = 9,62


Svar #2
27. april 2020 af maria2016

Tusind tak 


Svar #4
27. april 2020 af maria2016

Er det denne her opgave du har hjulpet mig med at løse Opskriv reaktionsskemaet mellem H3O+ fra saltsyren og NH3


Svar #5
27. april 2020 af maria2016

Janhaa, nu når du bruger syreformlen, kan man så også  bruge denne formel Xs = [NH3+] /[NH3] +  [H3O] 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2020 af mathon

              \begin{array}{lllll} \textup{om man foretr\ae kker:}&pH(x)=pK_s+\log\left ( \frac{1-x}{x} \right )\\ \textup{eller:}&&x=\textup{ syrebr\o ken}\\& x(pH)=\frac{1}{1+10^{pH-pK_s}}\\\\\textup{er individuelt} \end{array}


Svar #7
27. april 2020 af maria2016

Man synes ikke det giver det samme resultat 


Svar #8
28. april 2020 af maria2016

Hej Janhaaa 

Er [NH4+] så 9,62 eller hvordan finder jeg den 

Desunden hvordan finder man hvor stor en brøkdel af "ammoniak + ammmonium" er nu på ammoniumform? Og hvad er det i %?

Desuden har jeg lige et spørgersmål om hvor stor kan syrebrøken højst bliver? Hvor lille? 

Er det ikke højst 15 og 4 er lille 

Håber i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2020 af mathon

Syrebrøken \small 0\leq x\leq 1


Svar #10
28. april 2020 af maria2016

Jeg forstår ikke helt hvad et vil sige 0< x≤ 1


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. april 2020 af janhaa

#10

Jeg forstår ikke helt hvad et vil sige 0< x≤ 1

x mindre enn eller lik 1

x større enn 0


Svar #12
28. april 2020 af maria2016

Nårhh nu forstår jeg det tusind tak 

#1 har lige et spørgsmål hvorfor siger du at H3O+ er 0,03. Hvordan har du fundet det :)  

Og er [NH4+] så 9,62 


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. april 2020 af janhaa

#12

Nårhh nu forstår jeg det tusind tak 

#1 har lige et spørgsmål hvorfor siger du at H3O+ er 0,03. Hvordan har du fundet det :)  

Og er [NH4+] så 9,62 

fra word-filen: 0,1 M - 0,07 M = 0,03 M


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. april 2020 af janhaa

#12

Nårhh nu forstår jeg det tusind tak 

#1 har lige et spørgsmål hvorfor siger du at H3O+ er 0,03. Hvordan har du fundet det :)  

Og er [NH4+] så 9,62 

pH = 9,62


Svar #15
28. april 2020 af maria2016

# 12 Mange tak

Men hvordan finder man hvor stor [NH4+]  er og  hvor stor en brøkdel af "ammoniak + ammmonium" er nu på ammoniumform? Og hvad er det i %?

Desuden har jeg lige et spørgersmål om hvor stor kan syrebrøken højst bliver? Hvor lille? 

er det ikke højst 9 og lille når det er under 4

Håber du vil hjælpe mig


Svar #16
28. april 2020 af maria2016

#12 

Må jeg lige også spørger om man godt bruge formlen Xs = [s]/ [s] + [b], men synes bare ikke det giver samme resultat 


Svar #17
29. april 2020 af maria2016

Jeg har løst opgave :)


Skriv et svar til: Hjælpe til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.