Fysik

opvarming og afkølning + specifik varmekapacitet

05. maj 2020 af Ida1235 - Niveau: C-niveau

Hvordan skal jeg løse de her opgaver 

Glykol anvendes blandt andet i bilers sprintlervæske. Der skal bruges 19,2 kJ for at opvarme 0,10kg glykol fra 20c til 100c. 

a) beregn glykols specifikke varmekapacitet 

b) Der bruges 200L vand til et karbad. Hvad koster det at opvarme badevandet fra 15c til 45c, hvis elprisen er 2 kr pr kWh?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2020 af mathon

                    \begin{array}{lllll}a)&&c = \frac{19.2\;kJ}{(0.10 \;kg)\cdot (80\;C)} = 2.4\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \\\\\\ b) & \textup{energi:}&\left ( 200\; kg \right )\cdot\left ( 4.186\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ((45-15)\;C \right )=25\,116\;kJ=6.977\; kWh\\\\ & \textup{pris:}&\left (6.977\; kWh \right )\cdot \left ( 2.00\; \frac{kr}{kWh} \right ) = 13.95\; kr \end{array}


Skriv et svar til: opvarming og afkølning + specifik varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.