Matematik

Hjælp til matematik

06. maj 2020 af ostehaps9688 - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2020 af peter lind

Nedfæld den vinkelrette på x aksen. Kald punktet F. Find vinkel CEF. Brug Pytagoras til at finde længden af CF


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}a)&&\tan(69\degree) = \frac{13}{y_C}\\\\&& y_C =\frac{13}{\tan(69\degree)} = 5\\\\& \textup{C's koordinater:}&C=(13,5) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2020 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}b)&&\left | EC \right |\cdot \sin(69\degree ) = 13\\\\&\textup{sidel\ae ngde:}&\left | EC \right |=\frac{13}{\sin(69\degree)} = 13.92 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. maj 2020 af mathon

\small \small \small \small \small \begin{array}{lllll} c)&&\frac{\left | ED \right |}{\sin(13\degree+151\degree)} = \frac{\left | EC \right |}{\sin(151\degree)}\\\\&\textup{sidel\ae ngde:}&\left | ED \right |=\frac{\sin(13 \degree+151\degree)}{\sin(151 \degree)} \cdot 13.9249 = 7.92\\\\\\&&\overrightarrow{ED }=\begin{pmatrix} \left | ED \right | \cdot \cos(90-(69\degree+13\degree))\\ \left | ED \right | \cdot \sin(90-(69\degree+13\degree)) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 7.84\\ 1.10 \end{pmatrix} \\\\ & \textup{enhedsvektor:} & |\overrightarrow{ ED}|_\mathbf{e} = \frac{1}{7.92}\cdot \begin{pmatrix} 7.84\\ 1.10 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0.99\\ 0.14 \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} d)&\textup{Til brugsovervejelse:}\\&&\textup{Arealet af}\\&& \textup{trekant ABC:}&T=\begin{pmatrix} \frac{a^2}{2}\cdot \frac{\sin(B)\cdot \sin(C)}{\sin(A)}\\\\ \frac{b^2}{2}\cdot \frac{\sin (A )\cdot \sin(C)}{\sin(B)} \\\\ \frac{c^2}{2}\cdot \frac{\sin(A)\cdot \sin(B)}{\sin(C)} \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. maj 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} d)&\textup{Ellers den}\\&\textup{mere kendte:}\\&&\textup{Arealet af}\\&& \textup{trekant ABC:}&T=\begin{pmatrix} \frac{1}{2}\cdot b\cdot c \cdot \sin(A)\\\\ \frac{1}{2}\cdot a\cdot c\cdot \sin(B) \\\\\frac{1}{2}\cdot a\cdot b\cdot \sin(C) \end{pmatrix} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.