Matematik

rumfanget af grusbunke

14. maj 2020 af Foryou - Niveau: 10. klasse

Jeg håber nogen kan hjælpe mig det her.

Hvad er fumfanget af en grusbunke, som har en højde på 3m og en  diameter på 2,5? 

Grus har massefylden 3,5 g/cm^3

Hvad vejer gruset i  grusbunken? 


Svar #1
14. maj 2020 af Foryou

rumfanget*


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2020 af janhaa

V=\pi*R^2*H=1,473*10^7\,(cm^3)\\ \\ \rho=m/V\\ m=\rho*V=3,5*1,473*10^7\,(g)=5,154*10^7\,(g)\\ \\m=5,154*10^4\,(kg)\\


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. maj 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} \textup{Rumfang:}&V=h\cdot G=\left ( 3\;m \right )\cdot \frac{\pi}{4}\cdot \left ( 2.5\; m \right )^2\\\\ \textup{V\ae gt:}&m=V\cdot \varrho =V\cdot \left ( 3500\; \frac{kg}{m^3} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2021 af ringstedLC

#2 og #3: En grusbunke med en diameter og en højde, har form som en kegle, - og ikke som en cylinder:

\begin{align*} V_{kegle} &= \tfrac{1}{3}\cdot \pi\cdot \left (\tfrac{d}{2}\right )^2\cdot h \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2021 af mathon

              \small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{korrektion:}\\& \textup{Rumfang:}&V=\frac{1}{3}\cdot h\cdot G=\frac{1}{3}\cdot \left ( 3\;m \right )\cdot \frac{\pi}{4}\cdot \left ( 2.5\; m \right )^2&=&4.90874\;m^3\\\\&\textup{V\ae gt:}&m=V\cdot \varrho =\left ( 4.90874\;m^3 \right )\cdot \left ( 3500\; \frac{kg}{m^3} \right )&=&17\,180.6\;kg \end{array}


Skriv et svar til: rumfanget af grusbunke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.