Fysik

En bolds vandrette position af et nedslagspunkt

16. maj 2020 af nfrrf - Niveau: Universitet/Videregående

Hey, jeg kan simpelthen ikke finde ud af det her. Håber nogen kan hjælpe:)

En bold bliver kastet med en vinkel på 35,0 grader over vandret og en højde på 0,600 m. Boldens masse er 50,0 g og startfarten er 10,0 m/s. 

Hvad er den vandrette position af nedslagspunktet for tennisbolden relativt til startpunktet?

A) 8,60 m 

B) 10,4 m 

C) 0,950 m

D) 4,79 m 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{kasteparablen:}&y=\frac{-g}{2\cdot {v_0}^2\cdot \cos^2(\alpha)}\cdot x^2+\tan(\alpha)\cdot x+y_0\\\\ \textup{nedslag:}&0=\frac{-9.82}{2\cdot 10.0^2\cdot \cos^2\left ( 35\degree \right )}\cdot x^2+\tan(35 \degree)\cdot x+0.600\quad \wedge \quad x>0\\\\ &0=-0.073173\cdot x^2+0.700208\cdot x+0.600\textup{ ...} \end{array}


Svar #2
16. maj 2020 af nfrrf

Jeg får det til 10.4 er du enig i det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2020 af mathon

   Ja.


Skriv et svar til: En bolds vandrette position af et nedslagspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.