Fysik

beregn krafter på en genstand

27. maj 2020 af me002 - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har svært ved opgave 2 & 3. Jeg er indforstået i hvilken krafter der påvirker legemet, men hvordan beregner jeg dem? og hvordan finder jeg dernæst accelerationen på kassen?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2020 af peter lind

b)

Tyngdeaccellerationen lodret nedad

trækkraften retning er givet i opgaven

reaktion fra underlaget lodret opad

Den kan du beregne ud fra at kraften i lodret retning skal være 0

gnidningskraften er gnindningskoefficienten * normalkraften

c) Brug Newtons anden lov


Svar #3
27. maj 2020 af me002

Jeg regner med at reaktionen er normalkraften? Og når du siger, at den  kraften i den lodrette retning skal være i lig med nul, hvad mener du så?

Tyngdekraften kan findes ved formlen ft = m *g. Og normalt, hvis kassen ikke bevæger sig, så er normalkraften i lig med tyngdekraften, men som et negativt tal. Men nu hvor kassen er i bevægelse, hvordan finder jeg så normalkraften. Der er angivet en vinkel, men jeg ved ikke hvad jeg skal bruge den til.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2020 af peter lind

Trækkraften i lodret retning er T*sin(30º) (T er trækkraften og normalkraften bliver dermed tyngdekraften-denne kraft

adderer du reaktionen fra underlaget skal det give 0


 


Svar #5
27. maj 2020 af me002

Så det kommer til at se således ud:

Ft = g*m

Ft = 137,48

F_(trækkraft) = 112N * sin(30)

F_(trækkraft) = 56 N

Fn = Ft - F_(trækkraft)

Fn = 81,48

Fu = gnindningskoefficienten  * Fn

Fu = 12,22

Og hvordan skal det så bliver nul derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2020 af peter lind

 Jeg har ikke regnet efter

normalkraften er ikke tyngdekraften -trækkraften Det er tyngdekraften - trækkraften i lodret retning altså trækkraften projekteret ind på den lodrette retning. I den lodrette retning vil reaktionen fra underlaget være lige så stor men modsat rettet den lodrette kraft.

Det næste du gør er at beregne kraften i den vandrette retning


Skriv et svar til: beregn krafter på en genstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.