Matematik

Hvor høj skal tanggraven være?

12. august 2020 af helpn - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg prøver at hjælpe min lillesøster med hendes opgave, men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal løse det. Jeg håber nogen kan hjælpe mig. Det er spørgsmål 4 jeg sidder med lige nu. Jeg har fundet frem til at det er tank 1 der har den største volumen, som er på 29452,43 m^3 og 85% af det er 25034,57 m^3. Men hvordan finder jeg højden af tankgraven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2020 af mathon

Hvilken diameter måles på TANK4?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2020 af mathon

                   \small \small \small \begin{array}{llll} 4)\\& h_{\textup{tankgrav}}&=\frac{V_{max}\cdot 0.85}{\frac{1}{2}\cdot (110\;m)\cdot ((128\;m)+(160\;m)) } \end{array}


Svar #3
12. august 2020 af helpn

Jeg kender ikke diameteren på TANK4.. Kun af dens højde er det samme som diameteren.. Jeg ved derfor heller ikke, hvordan jeg skal udregne volumen af TANK4 - har du en ide til det?


Svar #4
12. august 2020 af helpn

Men med dit svar #2 får jeg en højde på 1,58 meter. Det virker umildbart ikke særlig højt, men måske det er korrekt nok. I hvert fald tak for hjælpen indtil videre :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2020 af Soeffi

#1. Hvilken diameter måles på TANK4?

Det kan måles på tegningen:


Svar #6
12. august 2020 af helpn

 

 Hvordan kan jeg måle den på tegningen? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. august 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{Volumen:}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Tank 1:}&V_1=(15\;m)\cdot \frac{\pi}{4}\cdot \left (50\;m \right )^2&=&\\\\ \textup{Tank 2:}&V_2=\left ( 1.25\cdot (15\;m) \right )\cdot \frac{\pi}{4}\cdot \left (35\;m \right )^2&=&\\\\ \textup{Tank 3:}&V_3=1.20 \cdot V_2&=&\\\\ \textup{Tank 4:}&V_4=\frac{\pi}{4}\cdot \left (30\;m \right )^3&=&\\\\& V_{max}&=& \end{array} \end{array}


Svar #8
12. august 2020 af helpn

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. august 2020 af Soeffi

#6. Hvordan kan jeg måle den på tegningen? :) 

Lad os sige, at du måler diameteren på tanken til x cm med en lineal på computerskærmen. Dernæst måler du den øverste side af firkanten til y cm. Denne side er 128 m i virkeligheden.

Der gælder, at... 

(Tankens diameter)/x = (128 m)/y ⇒ Tankens diameter = (128·x/y) m


Skriv et svar til: Hvor høj skal tanggraven være?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.