Fysik

Masse af sort hul

29. september 2020 af D0minic (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, har lidt svært med en opgave, håber i nogle kan hjælpe :)

Det oplyses, at et stof i afstanden 5.7*1017m fra galaksen M87, bevæger sig i en cirkel omkring centrum af galaksen med den konstante fart 7.5*105 m/s.

a) Beregn omløbstiden for dette stof.

Har brugt formlen for hastigheden i en jævn cirkelbevægelse v=(2*pi*r)/T, hvorfra jeg har isoleret omløbstiden (T)

T=4.77*1012s

b) Beregn massen af det sorte hul

Her hænger jeg lidt fast


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2020 af peter lind

Beregn accellerationen og brug så newtons gavitationslov


Svar #2
29. september 2020 af D0minic (Slettet)

Forstår ikke hvordan jeg skal bruge Newtons gravitationslov. Har vi ikke for mange ubekendte til, at beregne massen af det sorte hul fra ligningen?

Jeg ved ikke hvor stor gravitationskraften mellem stoffet og galaksen er, og hvad massen af enten det sorte hul eller stoffet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2020 af peter lind

Du har at F = m*a = G*m*M/r2 Hvis du forkorter med m er den eneste ubekendte M massen af det sorte hul


Skriv et svar til: Masse af sort hul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.