Kemi

Fordele oxidationstal på en reaktion

08. oktober 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Jeg har selv prøvet, og fået i venstre N=+3,, O=-2 og Al=0. Til højre N=-3 , H=1, Al=0, O=-2 H=1

Vedhæftet fil: fordele oxidationstal.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2020 af janhaa

Al: +3 til høyre


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2020 af Jiraiya

Som #1 skriver så er produktet Al(OH)4-

x-8+4 = -1

x-4 = -1

x = Al = +3


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2020 af mathon

            


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. oktober 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} \overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{N}{O_2}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Al}\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Blue} -3}}}{N}H_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Al}{(OH)_4}^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc}& \textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ N&&6&1\\ Al&3&&2 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

              \small \begin{array}{lllll} N{O_2}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Al\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow \;NH_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Al{(OH)_4}^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

              \small \begin{array}{lllll} N{O_2}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Al\,_{\textit{(s)}}\;+\;OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;NH_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Al{(OH)_4}^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

              \small \begin{array}{lllll} N{O_2}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Al\,_{\textit{(s)}}\;+\;OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;NH_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Al{(OH)_4}^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. oktober 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{... fordeler oxidationstal}\xrightarrow[\textup{til}]{\textup{{b\o r \ae ndres}}}\textup{tildeler oxidationstal ...} \end{array}


Svar #6
09. oktober 2020 af Amalie1234324

Tak :)


Skriv et svar til: Fordele oxidationstal på en reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.